Recepty

Recepty > ryby > grilovaný losos na ligurský způsob

Grilovaný losos na ligurský způsob

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 plátky lososa (po 150 g), 1 dl bílého vína, 1 lžíce fenyklu, hrst petrželové natě, 4 lístky máty peprné, polovina lžičky hnědého třtinového cukru, 40 g másla, sůl

Postup přípravy:

Plátky lososa vložíme na 60 minut do marinády z marsaly a třtinového cukru. Mezitím asi 5 minut na másle zvolna dusíme omyté nasekané koření s petrželkou. Lososa necháme okapat, trošku osolíme a po obou stranách rychle opečeme na dobře rozpálené grilovací mřížce.

Při podávání lososa zakapeme připraveným okořeněným máslem.

Další recepty:
Losos na másle si ponechá svojí růžovou barvu.
Kuřecí nudličky s ananasem chutnají s vařenou neochucenou rýží.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Marinovaný losos s koprem ozdobený citronem.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Pečený losos na másle ozdobený zelenou petrželí.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Losos s koprem

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo grilovaný losos na ligurský způsob.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.