Recepty > ryby > grilovaný losos s pórkem
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 mladých pórků, 3 lžíce olivového oleje, 4 krát 2,5 cm silných podkůvek lososa každá po 250 g, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Očištěný a na kolečka nakrájený pórek dvě minuty blanšírujeme ve vroucí vodě, osušíme ho, ochladíme pod tekoucí studenou vodou, opět osušíme a odstraníme vrchní vrstvu. Kousky lososa natřeme spolu s pórkem olivovým olejem, ochutíme mletým pepřem a solí. Podkůvky lososa poklademe na plech a v troubě se zapnutým grilem pečeme 15-20 minut, až je losos tuhý a pórek trochu přismahnutý.
Grilovaného lososa s pórkem podáváme s plátkem bylinkového másla na každé podkůvce a brambory nebo hranolky jako přílohou.
Další recepty:
Krabí pomazánka s ananasem chutná na chlebu.
Marinovaný losos s koprem ozdobený citronem.
Krabí salát z tyčinek promícháme.
Krkonošské kyselo podáváme s uvařenými brambory.
Ryby nakládané na kyselo v octu.
Losos na másle si ponechá svojí růžovou barvu.
Úhoř na másle zalitý vínem.
Jednohubky s rybí pomazánkou do kterých vpíchneme párátko.
Pečený losos na másle ozdobený zelenou petrželí.
Kuřecí nudličky s ananasem chutnají s vařenou neochucenou rýží.
Čínská krabí polévka je připravená z krabů, které si předem uvaříme zvlášť.
Grilované makrely během grilování otočíme.
Marinovaný kapr je nechaný 2 dny proležet.
Losos s koprem
Recept, podle kterého připravíte jídlo grilovaný losos s pórkem.