Recepty > vepřové maso > guláš bez míchání
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kg vepřového masa (plecko), 4 cibule, 7 stroužků česneku, sůl, pepř, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky mleté sladké papriky, 3 polévkové lžíce solamylu, 2 masoxy, kousek feferonky, 0,75-1 l vody
Postup přípravy:
Maso a cibuli nakrájíme, smícháme s ostatními surovinami (masox rozpustíme v malém množství teplé vody a přidáme do výše uvedeného množství vody), vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 200-250 °C, kde guláš bez míchání pečeme cca 1,5 hod. Nedoléváme vodu, nemícháme, neostraňujeme alobal.
Hotový guláš bez míchání podáváme s vhodnou přílohou, kterou může být například chleba, těstoviny, knedlík, rýže apod.
Další recepty:
bramborový guláš, pivovarský tokáň, houbový guláš, vepřové řízky na malajský způsob, katův šleh z vepřového masa, segedínský guláš, grilovaná krkovice, pikantní kuřecí guláš, srbský džuveč, domácí klobásy, vepřové řízky na řecký způsob, nakládaný bůček, bůčkové knedlíky s kysaným zelím, zavařené vepřové maso, vepřo knedlo zelo
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.