Recepty > omáčky > guláš z hlívy ústřičné a fazolí azuki
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
cibule, fazole azuki, houby, kukuřičný škrob, shoyu
Jak připravit tento recept:
Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku se solí, přidáme na kousky pokrájenou hlívu ústřičnou a dusíme. Můžeme okořenit kmínem, případně trochou papriky. Podlejeme vodou a sojovou omáčkou a dusíme. Ke konci přidáme předem uvařené fazole adzuki a zahustíme kukuřičným škorobem. (v malém množství můžeme přidat také ječné kroupy na zahuštění)
Další recepty:
Houbová svíčková mírně okyselená.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Rýže s hráškem posypaná strouhaným sýrem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Koprová omáčka se smetanou.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou jako vhodnou přílohou.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Pečená kachna s jablky a zelím a bramborovým knedlíkem.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Sojové maso na kmíně podáváme s těstovinami.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Kuřecí soté na kari s různě upravenými brambory jako přílohou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dozvíte se zde, jak se připravuje guláš z hlívy ústřičné a fazolí azuki a recept na přípravu.