Recepty

Recepty > hovězí maso > guláš z kližky na červeném víně

Recept - Guláš z kližky na červeném víně

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

800 g hovězího masa – kližky, 3-4 cibule, 3 polévkové lžíce sádla nebo oleje, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, 3 polévkové lžíce mleté sladké papriky, 200 ml červeného vína, 1 polévková lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky majoránky, feferonka nebo chilli koření

Postup přípravy:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle nebo oleji do tmavohněda. Poté přidáme na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso spolu s prolisovaným česnekem a zprudka smažíme. Po 3-4 minutách přidáme mletou papriku a restujeme další minutu či dvě (dbáme na to, abychom guláš nepřipálili). Poté přilijeme červené víno a vaříme tak dluho, až nám zbyde přibližně polovina vývaru, přilijeme vařící vodu v takovém množství, aby maso bylo tak tak potopené. Za občasného zamíchání dusíme 2 - 4 hodiny podle konkrétního druhu masa. Řídíme se tím, aby maso bylo měkké, ale ještě se nerozpadalo. Vmícháme v hrnečku vody rozmíchanou mouku, majoránku a feferonku nebo chilli a za občasného zamíchání 15 minut vaříme.

Další recepty:
Hovězí polévka z kýty s bramborem.
Guláš z býčích žláz které rozkrojíme, očistíme od kanálků a vložíme na 2 hodiny do mléka.
Bramborový guláš s fazolemi - maso omyjeme a nakrájíme na malé kostičky...
Chili con Carne je klenot mexické kuchyně.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Španělské ptáčky ze silnějších plátků masa.
Gulášová polévka s brambory.
Hlíva s těstovinami různého tvaru.
Hovězí polévka s mletým masem a polévkovou zeleninou.
Debrecínský guláš - osmahmene cibuli.
Falešná dršťková polévka

Recepty
Guláš

Uvařte si guláš z kližky na červeném víně, ochutnejte a budete okouzleni jeho chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.