Recepty > omáčky > guláš z tempehu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
tempeh, cibule, arrowroot, těstoviny, umeocet
Jak připravit tento recept:
Tempeh natural nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou a 20 minut povaříme s bobkovým listem, na závěr přidáme lžíci umeocta. 2 velké cibule nakrájíme, orestujeme (můžeme přidat lžičku mleté papriky) a přidáme k tempehu. Guláš zahustíme arowrootem nebo kukuřičným škrobem.
Další recepty:
Houbové karbanátky se slaninou smažíme po obou stranách dozlatova.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Křehký koláč s brusinkami pečeme při 170-180 °C.
Hovězí maso s křenem v pastě.
Koprová omáčka se smetanou.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Houbový guláš zahustíme smetanou.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou zasypeme pažitkou.
Cuketa plněná rajčaty posypaná strouhaným sýrem.
Bílé fazole v chilli omáčce s kuřecím masem podáváme s pečivem.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem dochutíme zelí, octem a cukrem dle chuti.
Kuřecí nudličky na smetaně podáváme s rýží.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Paprikový guláš z vepřového plecka
Dozvíte se zde, jak se připravuje guláš z tempehu a recept na přípravu.