Recepty > polévky > gulášová polévka s jogurtem
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g slaniny, 200 g libového hovězího masa, 3 cibule, 5 stroužků česneku, sůl, 3-4 rajčata, 3 brambory, 1 litr vody, mletá paprika, 2 cm2 citrónové kůry, cukr, 1/2 litru jogurtu
Recept na přípravu:
V hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kousky pokrájené maso a chvíli dusíme. Pak přidáme pokrájenou cibuli, česnek utřený se solí, oloupaná a pokrájená rajčata, oloupané brambory pokrájené na kolečka, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Když je maso měkké, přidáme kousek citrónové kůry, papriku, cukr a rozkvedláme jogurt. Přivedeme znovu k varu a už jen krátce povaříme.
Další recepty:
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Dietní tatarka z jogurtu suroviny smícháme.
Fazolačka z červených fazolí ze které odstraníme bobkové listy a kuličky koření.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Zelňačka z uzeného kolena chutná s pečivem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Hovězí guláš na červeném víně s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Kuřecí špíz s jogurtem pečeme asi 20 minut.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Řecká čočková polévka kterou vaříme do měkka.
Kuřecí játra s jogurtem podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Gulášová polévka z hovězího masa
Gulášová polévka s jogurtem přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.