Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévka se slaninou

Gulášová polévka se slaninou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

hovězí bujon, česnek, sůl, majoránka, pepř, vejce, anglická slanina, maggi, chleba, olej

Recept na přípravu:

Nejprve dáme vařit asi 1 litr vody a přidáme 2 hovězí bujony. Mezitím si usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15-20 dkg. Bujony ve vodě necháme asi 10 minut povařit, přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3-4 stroužky, veškeré koření, osolíme, opepříme, dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili. Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce – do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo. Dále si na kostičky nakrájíme chleba, opečeme jej a podáváme k této polévce.

Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka z uzených kostí ochucená podle potřeby polévkovým kořením a solí.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Smetanová koprová omáčka přikyselená a přislazená.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat česnek.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Krémová česnečka s prolisovaným stroužkem česneku.
Zelná polévka z kysaného zelí s na kostičky nakrájeným párkem.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Brokolicová polévka s rýží

Recepty
Motto

Gulášová polévka se slaninou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.