Recepty > polévky > gulášová polévka z hovězího masa
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300g hovězího masa, lžička sádla nebo oleje, 1 cibule, 1 lžíce mleté papriky, 2 lžíce kořenové zeleniny, sůl, pepř, špetka drceného kmínu, 1 paprika, 1 rajče nebo 2 lžíce rajčatového protlaku, polévkové koření, 1 stroužek česneku
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle nebo oleji osmahneme najemno pokrájenou cibulku, přisypeme papriku, přidáme na kousky nakrájené maso, které osmahneme. Poté přilijeme vodu, přidáme zeleninu, sůl, pepř a kmín, přiklopíme pokličkou a 50 minut vaříme. Poté přidáme nakrájenou papriku, spařené a rozkrájené rajče nebo rajčatový protlak, na kostky nakrájené oloupané brambory a vaříme, dokud brambory nezměknou. Hotovou gulášovou polévku dochutíme polévkovým kořením a můžeme přidat i prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
Další recepty:
Vánoční kapří polévka pro sváteční tabuli.
Jemné játrové knedlíčky do polévky z játrovky.
Polévka z ovesných vloček a vajíček.
Gulášová polévka kterou podáváme s chlebem.
Chilli con carne z mexické kuchyně.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - maso zalijeme...
Gulášová polévka z mletého masa recept.
Vepřový vývar s kroupami připravený z vepřových žeber.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Králičí polévka se smetanou, zeleninou a houbami.
Svíčková omáčka z hovězího zadního
Ochutnejte recept gulášová polévka z hovězího masa.