Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévka z hovězího masa a celeru

Gulášová polévka z hovězího masa a celeru

Suroviny potřebné pro přípravu:

700 g hovězího masa, 5 cibulí, 2 lžíce oleje, 2 mrkve, 400 g řapíkatého celeru, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 3 stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, 1/2 lžičky nahrubo mletého kmínu, 1/2 lžičky sušené majoránky, 1 bobkový list, sůl, 1,5 litru vývaru z kostky, 400 g brambor, pepř

Recept na přípravu:

Maso nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Cibule oloupejte a najemno nasekejte. V hrnci rozehřejte olej, osmahněte na něm cibuli, vložte maso a opékejte přibližně 5 minut při střední teplotě. Přidejte mrkve nakrájené na hranolky, celer nakrájený na kostičky, protlak a mletou papriku. Krátce osmahněte. Česnek oloupejte a nasekejte najemno. Přimíchejte k masu, přidejte citrónovou kůru, kmín, majoránku a bobkový list. Osolte. Vše zalijte vývarem. Přikryjte a vařte přibližně hodinu na mírném ohni, až bude maso měkké. Oloupejte, omyjte a na kostičky nakrájejte brambory. Přidejte je do polévky a vařte další půl hodiny. Polévku osolte, opepřete a povařte ještě 5 minut. Vhodnou přílohou je bageta zapečená se sýrem.

Další recepty:
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Španělská česnečka se sýrem.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Frankfurtská polévka s párkem recept

Recepty
Motto

Gulášová polévka z hovězího masa a celeru má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.