Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévka z hovězího masa s brambory

Gulášová polévka z hovězího masa s brambory recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g hovězího masa, 40 g slaniny, olej, 3 cibule, 2 lžíce papriky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička drceného kmínu, pepř, sůl, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 100 g nasekaného celeru, 1 velká mrkev, 800 g brambor

Recept na přípravu:

Na rozehřátém oleji osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a slaninu a necháme ještě chvíli smažit. Přidáme papriku, rajčatový protlak, kmín, pepř, sůl a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme asi 1 hodinu, až je maso téměř měkké. Poté přidáme nakrájené papriky, celer, mrkev, na kostičky nakrájené brambory a necháme ještě povařit. Nakonec polévku zahustíme moukou a dobře provaříme. Podáváme s pečivem.

Další recepty:
Karbanátky z ovesných vloček se zeleninou smažíme na rozpáleném oleji.
Bramboračka s kroupami které společně s cibulí osmažíme dozlatova.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka z bílého zelí kysaného.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které zavaříme.
Zelňačka s uzeným masem nakonec přidáme nasekaný kopr, prolisovaný česnek a dochutíme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Gulášová polévka z hovězího masa ke které přidáme prolisovaný nebo nastrouhaný česnek.
Kmínová polévka s vajíčkem ozdobená při podávání nadrobno nasekanou petrželkou.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné je chutný pokrm.
Cuketa s vajíčkem kterým ji zalijeme.
Gulášová polévka

Recepty
Motto

Gulášová polévka z hovězího masa s brambory přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.