Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévka z hovězího předního masa

Gulášová polévka z hovězího předního masa

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika - sladká i pálivá, majoránka, česnek dle chuti, 3-4 brambory

Recept na přípravu:

Omyté a osušené maso nakrájíme na malé kostičky. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda. Zaprášíme moukou a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Opepříme, okmínujeme, opaprikujeme a zalijeme 1,5 litrem horké vody. Osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Použijeme-li Papinův tlakový hrnec, bude to za výrazně kratší dobu. Když je maso měkké, přidáme do polévky na kostičky nakrájené oloupané brambory, majoránku, rozmačkaný česnek a vaříme do změknutí brambor. Do hotové odstavené polévky vmícháme další 2-3 rozmačkané stroužky česneku a už dále nevaříme.

Další recepty:
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hladká polévka ančka

Recepty
Motto

Gulášová polévka z hovězího předního masa přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.