Recepty > polévky > gulášová polévka z hovězího výřezu
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce sádla, 1 velká cibule, 200 g hovězího výřezu, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžíce rajčatového pyré, 1 litr hovězího vývaru, sůl, mletý pepř, bobkový list, šetka kmínu, špetka mletého chilli, špetka majoránky, 1 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 2 brambory
Recept na přípravu:
Na lžíci sádla nechte v hrnci zesklovatět cibuli nakrájenou na kolečka, přidejte maso nakrájené na malé kostky a ze všech stran opékejte, aby zhnědlo a zatáhlo se. Na mírnějším ohni zaprašte paprikou. Nesmí se připálit. V základu rozmíchejte pyré a hned zalijte polovinou vývaru. Osolte, opepřete, ochuťte bobkovým listem, kmínem, chilli a vařte pod pokličkou, dokud maso skoro nezměkne. V kastrůlku si mezitím připravte jíšku. Na druhé lžíci sádla opražte hladkou mouku, aby zesvětlala, a do ní pak pomalu vlévejte druhou polovinu vývaru. Měla by vám vzniknout hustá, ale hladká kaše - bešamel. Ten pak pomalu přidávejte k základu. Přidejte podrcený česnek a pak i brambory oloupané a nakrájené na kostky. Vařte, dokud brambory nezměknou. Polévku nakonec navoňte majoránkou.
Další recepty:
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Španělská česnečka se sýrem.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Frankfurtská polévka s párkem recept
Gulášová polévka z hovězího výřezu ochucená paprikou má své kouzlo.