Recepty > polévky > gulášová polévka z konzervy
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g masa z hovězí konzervy, 100 g kořenové zeleniny, 1 malá cibule, kousek tuku a trochu mouky na jíšku, 3-4 brambory, pepř, mletá paprika, česnek, bujonová kostka
Recept na přípravu:
Z tuku a mouky připravíme jíšku, rozředíme asi 1,5 litrem vody s bujonovou kostkou, rozšleháme a povaříme 20 minut. Přidáme nakrájené maso z konzervy, nahrubo nastrouhanou zeleninu a nakrájenou cibuli, kostičky oloupaných brambor, okořeníme a povaříme, až jsou brambory měkké. Podle chuti dosolíme, přidáme utřený česnek a podáváme s pečivem.
Další recepty:
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Gulášová polévka z mletého masa
Gulášová polévka z konzervy přináší na české talíře svoji chuť.