Recepty > polévky > gulášová polévka z libového předního hovězího masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kg libového předního hovězího masa bez kosti, 2 menší cibule, 2 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1 plná lžička mleté papriky, 1,25 litru vody, libeček, kousek celeru, sůl
Recept na přípravu:
Maso pokrájíme na malé kostky, vložíme na rozpálené sádlo, opečeme ze všech stran, přidáme jednu nadrobno posekanou cibuli, zpěníme, zaprášíme paprikou a přelijeme horkou vodou. Vaříme do změknutí masa. Pak přidáme očištěný a na hrubo nastrouhaný celer, špetku libečkové nati a když po chvíli celer změkne, vlijeme do polévky z mouky a trochy vody ušlehanou zátřepku, a za stálého míchání rozvaříme.
Další recepty:
Fazolačka z červených fazolí ze které odstraníme bobkové listy a kuličky koření.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Zelňačka z uzeného kolena chutná s pečivem.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Hovězí guláš na červeném víně s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Řecká čočková polévka kterou vaříme do měkka.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Dietní tatarka z jogurtu suroviny smícháme.
Gulášová polévka z hovězího masa
Gulášová polévka z libového předního hovězího masa přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.