Recepty > polévky > gulášová polévka z mletého hovězího
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 2 velké brambory, 2 stroužky česneku, sladká paprika, pálivá paprika, kmín, 1 kostka hovězího vývaru, majoránka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme najemno a na troše rozehřátého oleje necháme zesklovatět. Poté přidáme mleté maso a za stálého rozdrobňování vařečkou ho osmažíme (mělo by vytvořit jako by kuličky). Odstavíme z ohně, vmícháme lžíci sladké papriky, špetku kmínu a jemně okořeníme paprikou pálivou, zalijeme ihned vodou a vrátíme na sporák. Když se začne vařit, osolíme, vymačkáme jeden stroužek česneku, přidáme kostku hovězího vývaru a brambory nakrájené na kostičky. Vaříme dokud nezměknou, v poslední fázi ještě okořeníme majoránkou a případně ještě jemně doladíme pepřem, solí a zbylým stroužkem česneku.
Další recepty:
Gulášovka z kotrče kterou provaříme dvacet minut.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Pyré z červené řepy podáváme ke slaninovým knedlíkům.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Květáková polévka s knedlíčky ozdobená zelenou petrželkou.
Pikantní citronová omáčka by měla být hodně pikantní.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Fazolačka s klobásou kterou pokrájíme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Zeleninová polévka s krupičkou
Gulášová polévka z mletého hovězího má své kouzlo.