Recepty

Recepty > polévky > gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího masa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g předního hovězího masa, 1 větší cibule, 400 g brambor, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 rajče, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl
Noky: 600 g hrubé mouky, 1 malé vejce

Recept na přípravu:

Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji do řůžova. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kostky a přidáme cibuli. Ihned přidáme mletou papriku a sůl. Okořenéně maso opékáme asi 1 minutu ze všech stran. Mírně podlejeme a dusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Takto šťávu vydusíme aspoň třikrát. Potom zalejeme vodou a velice zvolna vaříme, až je maso téměř měkké. Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory a na malé kostičky nakrájené rajče. Když brambory změknou, zavaříme do vařící polévky noky a vaříme ještě asi 8 minut.

Noky: mouku a vejce zpracujeme na pružné nudlové těsto, ze kterého trháme rukama namočenýma ve vodě malé kousky. Hážeme je přímo do vařícího guláše.

Další recepty:
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Tvarohová pomazánka s ořechy získá svoji chuť přidáním nastrouhané čokolády.
Cuketová omáčka kterou posypeme parmezánem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Rychlá gulášová zelňačka

Recepty
Motto

Ochutnejte recept gulášová polévka z předního hovězího masa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.