Recepty > polévky > gulášová polévka z předního masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g předního masa, 1 střední cibule, 50 g sádla, 50 g hladké mouky, 300 g brambor, mletá paprika, česnek, pepř, majoránka, kmín, 1,1 litru vývaru z kostí nebo z masoxu, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli usmažte dozlatova na 40 g sádla, přidejte maso nakrájené na drobné kostičky, osmahněte je po všech stranách a pod pokličkou duste. Když se maso vysmahne do tuku, osolte je, podlijte trochou vývaru a duste do poloměkka. Vysmahněte je do tuku, zaprašte moukou, osmažte, zalijte zbytkem vývaru, rozmíchejte a vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte brambory pokrájené na kostičky, kmín, na zbytku sádla zpěňte papriku, utřený česnek, pepř a dovařte. Do hotové polévky vložte rozdrcenou majoránku, nechejte přejít varem a podávejte.
Další recepty:
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s drobením do které vrátíme obrané maso.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Španělská česnečka se sýrem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Frankfurtská polévka s párkem recept
Gulášová polévka z předního masa ochucená paprikou má své kouzlo.