Recepty > polévky > gulášová polévka ze skopového masa
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g skopového masa bez kostí (přední, odřezky), 40 g slaniny, 1 velká cibule, malý kousek mrkve, celeru a petržele, 400 g brambor, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika (sladká i pálivá), kmín, česnek, sůl, 1,5 litru vody, 2 lžíce sterilovaného leča nebo 1 rajče a 1 paprika
Recept na přípravu:
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, zpěňte na ní drobně pokrájenou cibuli, přidejte na malé kousky pokrájené maso a za stálého míchání osmahněte. Když se maso vysmaží do tuku, vmíchejte pokrájenou zeleninu, osmahněte ji, zaprašte větší dávkou mleté papriky, po zpěnění přidejte rajčatový protlak, smažte ještě půl minuty, potom vše zalijte vařící vodou a vařte. Když je maso téměř měkké, přidejte brambory pokrájené na drobné kostičky, sůl, kmín, lečo (nebo očištěné, pokrájené papriky a rajčata), utřený česnek a vařte, až maso i brambory změknou.
Další recepty:
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Španělská česnečka se sýrem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Dršťkovka z hlívy kterou provaříme.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Frankfurtská polévka s párkem recept
Gulášová polévka ze skopového masa má své kouzlo.