Recepty

Recepty > polévky > gulášová zelňačka

Gulášová zelňačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 gulášová polévka v sáčku, miska kysaného zelí, 2 brambory, 2 nožičky klobásy, 3-4 stroužky česneku, 2-3 lžíce zakysané smetany, zelená petrželka, sůl

Recept na přípravu:

V jednom hrnci uvaříme polévku podle návodu na sáčku. Zelí propláchneme, případně překrájíme na menší kousky (není nutné). Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka. Do druhého hrnce dáme zelí, brambory a klobásu, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do změknutí brambor (10-15 minut). Poté obsahy obou hrnců smícháme, přidáme na zjemnění smetanu a dochutíme prolisovaným česnekem. Nakonec do gulášové zelňačky vmícháme zelenou petrželku. Můžeme podávat s celozrnným pečivem.

Další recepty:
Selská chlebová polévka s vejcem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hladká polévka ančka

Recepty
Motto

Gulášová zelňačka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.