Recepty

Recepty > polévky > gulášovka s mletým masem

Gulášovka s mletým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 lžic oleje, 1 menší cibule, 4 lžičky mleté papriky, 200 g mletého masa (vepřové s hovězím), sůl, pepř, kmín, 3 velké stroužky česneku, majoránka, 3 větší brambory, 60 g hladké mouky, polévkové koření a možno i kostku Masoxu

Recept na přípravu:

Na rozpáleném oleji osmahneme do světle růžova cibuli, přidáme mletou papriku, zamícháme a ihned přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků orestujeme. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne. Přidáme sůl, pepř, kmín,zalijeme vodou a zhruba 30 minut vaříme. Pak přidáme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, chvilku povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Polévku si necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci dochutíme polévkovým kořením a majoránkou.

Další recepty:
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Gulášovka z hovězího masa

Recepty
Motto

Gulášovka s mletým masem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.