Recepty

Recepty > polévky > gulášovka s párkem

Gulášovka s párkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 nožičky silnějších párků, 2 nožičky slabých párků, 1 paprika, 1 velká cibule, 2 menší brambory, trocha oleje, kostička masoxu, lžíce sladké papriky, trochu pepře, špetka kmínu, špetka muškátového oříšku, 1-2 stroužky česneku, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme najemno a na rozehřátém oleji osmažíme dorůžova spolu s rozdrceným česnekem. Přidáme nahrubo nastrouhaný silnější párek (bez slupky) a 1 nastrouhaný brambor. Po chvíli přidáme špetku kmínu, pepře, muškátu a papriky. Po chviličce zalijeme asi 1 litrem horké vody. Na malé proužečky nakrájíme papriku, na slabá kolečka slabý párek a na malé kostičky druhý brambor. Přidáme masox. Vaříme než jsou brambory na kostičky vařené. Dle potřeby dolijeme vodu a dochutíme (dosolíme, pepříme, přidáme papriku) případně zahustíme.

Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Gulášovka s mletým masem dochucená mletou paprikou.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášovka z hovězího masa

Recepty
Motto

Gulášovka s párkem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.