Recepty

Recepty > polévky > gulášovka z hlívy

Gulášovka z hlívy

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 větší cibule, olivový olej, 200-500 g hlívy ústřičné, houbové koření, mletý kmín, grilovaná červená paprika, 3-5 brambory, voda, podle potřeby hladká mouka nebo hraška pikantní

Recept na přípravu:

Na osmahnuté cibuli, kterou jsme nahrájeli najemno, dusíme hlívu nakrájenou na kousky, přidáme koření, zalijeme vodou a přidáme na kostky nakrájené brambory. Vaříme do měkka a nakonec zahustíme hladkou moukou nebo hraškou.

Další recepty:
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka z hovězího masa

Recepty
Motto

Gulášovka z hlívy přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.