Recepty > polévky > gulášovka z hlívy ústřičné
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 dkg hlívy ústřičné, 3 cibule, 1 lžíce mleté papriky (sladké nebo pálivé), majoránka, sůl, pepř, 1 lžíce tuku
Recept na přípravu:
Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky a cibuli na kostičky, na rozehřátém tuku orestujeme, přidáme hlívu a krátce restujeme. Poté podlijeme vodou a dusíme cca 5 minut. Po 5 minutách přidáme mletou papriku, sůl, pepř a majoránku, přilijeme vodu a vaříme do měkka. Můžeme zahustit trochou mouky. Podáváme s chlebem.
Další recepty:
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Gulášovka s mletým masem dochucená mletou paprikou.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Gulášovka z kotrče
Gulášovka z hlívy ústřičné přináší na talíře svoji chuť.