Recepty

Recepty > polévky > gulášovka z hovězího

Gulášovka z hovězího

Suroviny potřebné pro přípravu:

400-500 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, olej, mletá sladká paprika, mletá pálivá paprika, kmín, sůl, mletý pepř, 4 středně velké brambory, majoránka, 3-4 stroužky česneku, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Až se maso zatáhne, přidáme pokrájenou cibuli a chvíli společně smažíme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, opaprikujeme. Zaprášíme moukou, dobře promícháme a zalijeme 1,5 litru horkého vývaru nebo vody. Promícháme a vaříme do změknutí masa. Když je maso měkké, přidáme oloupané na kostičky pokrájené brambory, majoránku a dovaříme do změknutí brambor. Podle potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme rozmačkaným česnekem. Nakonec vmícháme nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Gulášovku z hovězího podáváme s pečivem.

Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Gulášovka z hovězího masa

Recepty
Motto

Gulášovka z hovězího přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.