Recepty

Recepty > polévky > gulášovka z kotrče

Gulášovka z kotrče

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 cibule, 2 lžíce sádla, 250 g čerstvého kotrče (nebo jiných hub), paprika mletá sladká, kmín celý i drcený, česnek, majoránka, petrželka, sůl
Jíška: 2 lžíce sádla, 100 g mrkve, 100 g celeru, paprika mletá pálivá, 1 lžíce hladké mouky

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na sádle dozlatova, přidáme kmín, nakrájené houby, orestujeme, zaprášíme paprikou, zarestujeme, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Na rozehřátém sádle orestujeme najemno nastrouhanou mrkev a celer, zaprášíme paprikou a moukou, orestujeme, za stálého míchání zalijeme vodou a zavaříme. Tuto jíšku vmícháme do polévky, provaříme dvacet minut a dochutíme drceným česnekem, majoránkou a solí. Podáváme s nadrobno nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Gulášová polévka z hovězího masa se stroužkem česneku.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Gulášovka s mletým masem dochucená mletou paprikou.
Gulášovka z hovězího masa

Recepty
Motto

Gulášovka z kotrče přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.