Recepty > kuře > gurmánské řízečky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky, 2 vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, česnek, mletý pepř, sůl, špetka cukru, 4 lžíce hladké mouky
Postup přípravy:
Kuřecí řízky rozkrájíme na menší medailonky, jemně naklepeme a posypeme mletým zázvorem a necháme proležet. Rozšleháme 2 vejce, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, mletý pepř, sůl, špetku soli a 4 lžíce hladké mouky. Ve vzniklém těstíčku obalujeme osolené řízky, necháme okapat a v rozpáleném oleji z obou stran osmažíme.
Podáváme s brambory a zeleninovou oblohou.
Další jídla:
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Vajíčková tlačenka kterou vaříme 2 hodiny na mírném ohni.
Zapečené těstoviny s kuřecím masem posypeme strouhaným sýrem.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Kuře s nádivkou pečeme, až má nádivka zlatavý povrch.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Španělská omeleta do které vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku.
Rýže s kuřetem a houbami
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm gurmánské řízečky.