Recepty > polévky > hadrová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
čtvrt hlávky zelí, 1-2 brambory, sůl, mletý pepř, drcený kmín, po kousku natě libečku, celeru, petržele a cibule, větvička yzopu (není nutná), 1 kostka bujónu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky
Recept na přípravu:
Zelí nakrouháme na nudličky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Natě svážeme kuchyňskou nití do svazečku. V hrnci rozpálíme olej a máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme pokrájené zelí, brambory, bujón a svazek bylin. Vaříme do změknutí (10-15 minut). Z hotové polévky vyjmeme svázané bylinky. Při podávání můžeme na talíři ozdobit posekanou petrželkou.
Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Hladká polévka ančka
Hadrová polévka přináší na talíře svoji chuť.