Recepty

Recepty > polévky > hadrová polévka

Hadrová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

čtvrt hlávky zelí, 1-2 brambory, sůl, mletý pepř, drcený kmín, po kousku natě libečku, celeru, petržele a cibule, větvička yzopu (není nutná), 1 kostka bujónu, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Recept na přípravu:

Zelí nakrouháme na nudličky, oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Natě svážeme kuchyňskou nití do svazečku. V hrnci rozpálíme olej a máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme pokrájené zelí, brambory, bujón a svazek bylin. Vaříme do změknutí (10-15 minut). Z hotové polévky vyjmeme svázané bylinky. Při podávání můžeme na talíři ozdobit posekanou petrželkou.

Další recepty:
Hrachová polévka ze sáčku s uzeninou.
Selská chlebová polévka s vejcem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Jemná cibulačka kterou ochutíme pažitkou.
Hrachová polévka ze sušeného hrášku do které vmícháme na kostičky osmaženou housku.
Chlupatá chundelka se zelenou petrželkou.
Krémová česnečka z mléka.
Hlívový guláš podáváme s čerstvým pečivem.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Hladká polévka ančka

Recepty
Motto

Hadrová polévka přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.