Recepty > polévky > hajducká polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 brambor, polovina cibule, 1 lžíce sádla, 1,5 litru vývaru z kostí nebo masoxu, 1-2 housky, 200 g uzené klobásy, 1 lžíce nadrobno nakrájené zelené petrželky, sůl
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme na kostičky. Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém sádle. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, vložíme rozlámané housky a přivedeme do varu. Když brambory změknou, polévku prolisujeme, vložíme do ní na kolečka nakrájenou klobásu, osolíme a přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Italská zeleninová polévka minestrone s parmezánem.
Kuřecí stehna s provensálským kořením dopékáme 20 minut.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Italská rajčatová omáčka nakonec zjemníme máslem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou na talíři posypeme parmezánem.
Sýrové nočky do polévky se hodí i do vývarů.
Zapečené kuře po italsku zasypeme strouhaným sýrem.
Rajčatová polévka s bazalkou kterou ozdobíme bazalkou a šlehačkou.
Rajčatová polévka s cuketou z nadrobno pokrájených rajčat.
Kuřecí polévka s kukuřicí je lahodná pochoutka.
Rajčatová česnečka
Ochutnejte recept hajducká polévka.