Recepty > polévky > hajducká polévka s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g brambor, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 nožička uzené klobásy, 1 rohlík, petrželová nať, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou papriku. Chvíli společně osmahneme, mírně podlejeme, osolíme a dusíme 10 minut. Přidáme nakrájený rohlík a vaříme, až brambory změknou. Polévku prolisujeme a doplníme vodou nebo vývarem. Přidáme tence nakrájená kolečka klobásy a sekanou petrželovou nať, dochutíme a podáváme.
Další recepty:
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Hajducká polévka
Ochutnejte recept hajducká polévka s klobásou.