Recepty > polévky > hajducká polévka s klobásou a chlebem
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 brambor, 2 krajíce chleba, 1 malá cibule, 1 klobása, 1/2 Masoxu, jarní cibulka, sádlo, sůl
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Chleba též nakrájíme, cibuli oloupeme a zpěníme na sádle, na to vložíme kostky brambor, chleba a kolečka klobásy a osmahneme. Zalijeme vařící vodou, osolíme, přidáme Masox a uvaříme. Do hotové polévky přidáme nasekanou jarní cibulku.
Podáváme s pečivem.
Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Fazolačka s uzeným masem posypeme ji nakrájenou pažitkou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Gulášová polévka z hovězího masa s česnekem.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Hajducká polévka
Hajducká polévka s klobásou a chlebem přináší na české talíře svoji chuť.