Recepty > polévky > halušky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
20 g sádla, 1 vejce, 50 g krupice, petrželka
Recept na přípravu:
Sádlo utřeme s vejcem, postupně přidáváme krupici a posekanou petrželku, promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Potom lžičkou vykrajujeme halušky, které zavařujeme do vařící polévky. Vaříme je na mírném ohni. Těsto na halušky nesolíme, protože je zavařujeme do slané polévky i proto, že nesolené lépe nabudou.
Další recepty:
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Hříbková omáčka kterou mírně okyselíme vinným octem.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Polévkové knedlíčky se přidávají těsně před podáváním.
Halušky se zelím smícháme a podáváme.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Halušky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.