Recepty

Recepty > zelí > halušky se zelím

Recept na halušky se zelím

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g brambor, 400 g kysaného zelí, 200 g slaniny, lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 250 g polohrubé mouky

Recept na přípravu:

Slaninu nakrájíme na kostičky, které rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme, jemně opepříme a 10-15 minut podusíme. Brambory nastrouháme, osolíme, promícháme s moukou a do vroucí osolené vody vtlačujeme přes struhadlo s velkými otvory. Opatrně promícháme. Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je. Halušky promícháme se zelím a podáváme.

Další recepty:
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Hlávkový salát jako příloha.
Kachna na medu zve ke stolu.
Nakládané domácí kysané zelí z nakrouhaných hlávek.
Kachna Jüan-pao na čínský způsob.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty
Halušky se zelím

Ochutnejte halušky se zelím, které jsou tradiční jídlo slovenské kuchyně, recept přináší návod na jejich přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.