Recepty > zelí > halušky se zelím
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g brambor, 400 g kysaného zelí, 200 g slaniny, lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 250 g polohrubé mouky
Recept na přípravu:
Slaninu nakrájíme na kostičky, které rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme, jemně opepříme a 10-15 minut podusíme. Brambory nastrouháme, osolíme, promícháme s moukou a do vroucí osolené vody vtlačujeme přes struhadlo s velkými otvory. Opatrně promícháme. Když halušky vyplavou na povrch, scedíme je. Halušky promícháme se zelím a podáváme.
Další recepty:
Bůček na zelí je recept české kuchyně.
Boršč z hovězího a vepřového masa které vaříme v osolené vodě.
Zelná polévka s klobáskou.
Halušky se zelím, uzeným a slaninou důkladně promícháme a podáváme.
Hlávkový salát jako příloha.
Kachna na medu zve ke stolu.
Nakládané domácí kysané zelí z nakrouhaných hlávek.
Kachna Jüan-pao na čínský způsob.
Halušky se zelím a uzeným masem které uvaříme v Papinově tlakovém hrnci.
Ruský boršč rozehraje symfonii chutí.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Ochutnejte halušky se zelím, které jsou tradiční jídlo slovenské kuchyně, recept přináší návod na jejich přípravu.