Recepty > zelí > halušky se zelím a uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g uzeného masa, olej, 50 g slaniny, 1 cibule, 500 g kysaného zelí, sůl
Halušky: 500 g hrubé mouky, 2 vejce, přibližně 350 ml mléka, 1 lžička soli
Postup přípravy:
Uzené maso uvaříme v Papinově tlakovém hrnci doměkka. Na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, když pustí tuk, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme překrájené zelí, promícháme, podlijeme vývarem z masa a dusíme doměkka. Podle potřeby během dušení podléváme vývarem. Když je zelí měkké, přidáme nakrájené maso a chvíli prohřejeme.
V míse smícháme všechny výše uvedené suroviny pro přípravu halušek, suroviny promícháme a přes síto na halušky zaváříme do vroucí osolené vody. Halušky po chvilce vyplavou nahoru, necháme ještě chvíli přejít varem, poté je vyndáme z vody a vmícháme do připraveného zelí s uzeným masem.
Další recepty:
Vepřo knedlo zelo je tradiční české jídlo. Vepřo knedlo zelo si lze dát v mnohých českých restauracích.
Čínské nudle je tradiční asijské jídlo.
Sýrová roláda se připravuje ze sýra a dalších surovin.
Kyselé zelí na čínský způsob v tradiční úpravě. Podobně jako čínské nudle tvoří výkladní skříň asijského stolování.
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.