Recepty > omáčky > hamburská omáčka se šunkovým salámem
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g falešné hovězí svíčkové, 100 g sterilované okurky, 5 lžic zakysané smetany, 100 g šunkového salámu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 větší cibule, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na lžíci oleje v hrnci orestujeme dorůžova. Přidáme plátky masa a spolu s cibulí zprudka osmahneme. Takto připravené maso podlijeme vodou a asi 1 hodinu dusíme pod pokličkou, až bude skoro měkké. V této fázi do pokrmu přidáme nadrobno nakrájený salám spolu s okurkami a ještě 10 minut vaříme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme moukou a zakysanou smetanou, dochutíme hořčicí, solí a pepřem a necháme ještě chvíli provařit.
Další recepty:
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Hamburská vepřová omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská kýta na smetaně
Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská omáčka se šunkovým salámem a recept na přípravu.