Recepty > omáčky > hamburská omáčka z falešné svíčkové
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, 500 g falešné hovězí svíčkové, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, špetka mletého pepře, 2 lžíce plnotučné hořčice, 100 g sterilované okurky, špetka soli, 100 g šunkového salámu, 5 lžic zakysané smetany
Jak připravit tento recept:
Maso omyjeme, zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Poté oloupeme cibuli, nadrobno nakrájíme a na lžíci oleje v hrnci usmažíme dorůžova. Přidáme plátky masa a spolu s cibulí zprudka osmahneme. Takto připravené maso podlijeme vodou a asi 1 hodinu dusíme. Až je maso skoro měkké, přidáme nadrobno nakrájený salám spolu s okurkami a 10 minut vaříme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme moukou a zakysanou smetanou, dochutíme hořčicí, solí a pepřem a necháme ještě chvíli vařit. Podáváme s houskovým knedlíkem jako přílohou.
Další recepty:
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Svíčková omáčka na smetaně kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Bavorská svíčková s brusinkami.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Houbová svíčková kterou mírně okyselíme.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Banány v kokosovém těstíčku se sezamovými semínky.
Hamburská vepřová omáčka s houskovým knedlíkem.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Hamburská kýta na smetaně
Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská omáčka z falešné svíčkové a recept na přípravu.