Recepty

Recepty > omáčky > hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg vepřové kýty (můžeme použít i plec), 1 párek, kyselé okurky, olej, máslo, 1/2 celeru, 3 mrkve, petržel, menší cibule, celý kuličkový pepř, nové koření, bobkový list, sůl, 100 g slaniny, citron, smetana, lžíce hladké mouky, cukr, 1 lžička hořčice

Jak připravit tento recept:

Vepřové maso prošpikujeme nakrájenými okurkami, částí slaniny a párkem. V hrnci rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a 5 minut smažíme. Po pěti minutách smažení přidáme maso a ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a provaříme. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

Další recepty:
Kuřecí závitky s houbovou omáčkou a vařenou rýží.
Černá omáčka kterou jíme s chlebem.
Ruský boršč se lžicí zakysané smetany.
Sýrová omáčka s česnekem a těstoviny ke které vmícháme pažitku.
Kuřecí srdíčka na smetaně krátce prohřejeme.
Boloňské špagety na které přidáme tymián a bazalku.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Marináda na kuře které upečeme v troubě.
Hovězí guláš podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Svíčková z králíka se zeleninou.
Majonéza bez vajec z mléka.
Majonéza z mléka šlehaná.
Medová marináda na maso.
Hamburská vepřová omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje hamburská vepřová kýta a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.