Recepty > polévky > hanácká fazolačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g moravského uzeného, 1 sklenice fazolí, 1 a 1/4 litru vody, 3 lžíce ječmenných krup, 1 menší celá neloupaná cibule, 15 g sušených hub nebo 3 žampiony, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 lžičky čerstvé mateřídoušky nebo tymiánu a zelená petrželka, sůl, petrželová nať
Recept na přípravu:
Uzené maso pokrájíme a uvaříme skoro do měkka s den napřed namočenou fazolí, kroupami a houbami. Potom přidáme očištěnou pokrájenou zeleninu a dovaříme. Dochutíme nasekanými zelenými bylinkami a solí.
Další recepty:
Zeleninová dietní polévka do níž přisypeme nakrájenou pažitku.
Řecká čočková polévka kterou vaříme do měkka.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Dršťková polévka z václavek do níž vmícháme prolisovaný česnek.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Fazolačka s uzeným masem dosolená dle chuti je perla kuchyně.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Dietní tatarka z jogurtu suroviny smícháme.
Čočková polévka se zeleninou chutná podávána ještě za tepla.
Silná česnečka do níž vmícháme vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Fazolačka z červených fazolí ze které odstraníme bobkové listy a kuličky koření.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Fazolačka po uhersku
Hanácká fazolačka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.