Recepty > polévky > hanácká syrňačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina balíčku olomouckých tvarůžků, asi 100 g tvarohu, lžíce másla, půl litru vody a půl litru mléka, sůl, kmín
Recept na přípravu:
Smícháme mléko s vodou, lehce osolíme, přidáme kmín, lžíci másla a nakrájené tvarůžky, uvedeme do varu. Do mísy nadrobíme tvaroh, zalijeme ho horkou směsí s tvarůžky, zakryjeme a necháme chvilku odstát. Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Další recepty:
Sýrové nočky do polévky se hodí také do vývarů.
Rajská polévka s nočky které zavaříme.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Brokolice v sýrové omáčce s těstovinami.
Zelňačka s klobásou ke které můžeme přidat cukr.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Sedmihradské zelí zapékáme.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Jogurtová marináda na řízky
Hanácká syrňačka přináší na české talíře svoji chuť.