Recepty > polévky > hanácká syrnica
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
Do talířů nahrubo nastrouháme tvaroh na strouhání (asi 50 g na porci). Svaříme čtvrt litr mléka se třemi čtvrtinami litru vody (na 4 porce), vhodíme do toho 2-3 rozkrájené tvarůžky, podle chuti osolíme, přidáme drcený kmín, necháme ještě přejít var a za horka nalijeme na tvaroh v talíři, zakryjeme, necháme chvilku stát. K syrnici poléváme brambory vařené na loupačku.
Další recepty:
Španělská omeleta smažená na oleji.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Španělská česnečka
Hanácká syrnica přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.