Recepty

Recepty > polévky > hanácká syrnica

Hanácká syrnica recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.

Recept na přípravu:

Do talířů nahrubo nastrouháme tvaroh na strouhání (asi 50 g na porci). Svaříme čtvrt litr mléka se třemi čtvrtinami litru vody (na 4 porce), vhodíme do toho 2-3 rozkrájené tvarůžky, podle chuti osolíme, přidáme drcený kmín, necháme ještě přejít var a za horka nalijeme na tvaroh v talíři, zakryjeme, necháme chvilku stát. K syrnici poléváme brambory vařené na loupačku.

Další recepty:
Španělská omeleta smažená na oleji.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Španělská česnečka

Recepty
Motto

Hanácká syrnica přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.