Recepty > polévky > hanojská polévka s krevetami
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vývaru z kostí, 300 g hovězího zadního nebo svíčkové, 150 g širokých nudlí, 3 cibule, 1 pórek, 1 lžíce citronové šťávy, několik lístků máty peprné, 100 g krevet, mletý zázvor, mletý pepř, Glutasol, sůl, tlučený badyán, 1 lžíce sádla, mletý pepř
Recept na přípravu:
Na polévku používáme vývar z morkových kostí, které se však musí před použitím krátce povařit, propláchnout ve studené vodě, a pak teprve pozvolna vařit asi 2 hodiny. Do přecezeného vývaru dáme hovězí maso nakrájené na tenké plátky, zázvor, badyán, sůl, mletý pepř, rychle zavaříme, pěnu sebereme, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a pórek. Dochutíme Glutasolem. Mezitím uvaříme zvlášť ve slané vodě širodé nudle a zvlášť spaříme krevety. Nudle i krevety dáme jako vložku do mističek, a pak je zalijeme hotovým vývarem, do kterého jsme ještě přidali přesekané lísky máty peprné a zakápneme citrónovou šťávou.
Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Cuketová polévka se sýrem a utřeným česnekem.
Dršťková omáčka na víně s rýží.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Gulášová polévka z hovězího masa do které můžeme přidat i prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná a povařená.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hajducká polévka
Ochutnejte recept hanojská polévka s krevetami.