Recepty > ostatní > hermelínové chlebíčky
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
veka, sterilované okurky, hermelín, vařená vejce, mletá sladká paprika
Hermelínová pomazánka: 1 hermelín, 60g šunkového nebo jiného měkkého slámu, 1/2 cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 sterilovaná okurka, 1 vařené vejce, 1-2 lžíce majolky, sůl
Postup přípravy:
Veku nakrájíma na plátky, které potřeme připravenou hermelínovou pomazánkou a ozdobíme nakrájeným hermelínem, vejcem a okurkou. Hermelín lehce poprášíme mletou sladkou paprikou.
Pomazánka: hermelín vložíme ztuhnout do lednice a poté nahrubo nastrouháme. Nahrubo nastrouháme také okurku a salám, najemno nastrouháme vejce, cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme 1 lžíci majolky, hořčici a promícháme. Podle chuti osolíme a přidáme majolku. Necháme proležet v lednici.
Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Kuře se sušenými rajčaty pečeme 25 minut.
Rizoto s drůbežími játry podlijeme omáčkou.
Bramborová pomazánka na chlebíčky je dochucená solí a kořením.
Česnečka se sýrem a šunkou na nudličky.
Zelná polévka s uzeným masem a na kostičky nakrájenými brambory.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Tvarohová pomazánka s mrkví na chleba.
Jednohubky se sýrem přichytíme párátkem.
Polévka cibulačka se sýrem ochucená utřeným česnekem.
Zapečené těstoviny s hermelínem pečeme při teplotě 180° 30-45 minut.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Těstoviny s tuňákem a olivami posypeme nastrouhaným sýrem.
Obložené chlebíčky s kuřecím masem a lososem
Recept, podle kterého připravíte jídlo hermelínové chlebíčky.