Recepty

Recepty > z brambor > hermelínovo-bramborové čtverečky

Hermelínovo-bramborové čtverečky

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg brambor, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, 125ml mléka, máslo
Směs: 2 Hermelíny, 3 lžíce másla, kmín, 3 cibule
2 lžíce strouhanky, 100g uzené slaniny a petrželka nebo pažitka

Recept na přípravu:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Troubu necháme vyhřát na teplotu 200°C.
Brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme mléko, sůl, trošku mušk. oříšku a promícháme těsto. Plech vymažeme máslem a vyložíme bramborovým těstem a trochu zapečeme. Pak vyndáme, potřeme směsí, na hermelínovou směs poházíme na kostičky nakrájenou slaninu, poprášíme strouhankou a dopečeme.
Krájíme na čtverečky, na talíři posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu - minutkám.
Směs: na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme vychladnout. Hermelíny rozmačkáme vidličkou, přidáme kmín, orestovanou cibuli i s máslem a důkladně promícháme a utřeme.

Další recepty:
Škubánky z nových brambor dají se udělat?
Zelné závitky plněné mletým masem 15 minut pečeme.
Zelňačka s uzeným masem, koprem a prolisovaným česnekem.
Bramborové placky chutnají s bramborovou polévkou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Halušky se zelím a uzeným masem zaváříme.
Francouzské brambory zapékáme asi 30 minut.
Bramborový guláš s houbami sypeme strouhaným sýrem.
Bramborová kaše z brambor, mléka a másla.
Škubánky recept na přípravu.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Brambory zapečené se špenátem ochutíme pepřem a rozmačkaným česnekem.
Recept česneková omáčka

Recepty
Motto

Ochutnejte jídlo, které vám přináší recept hermelínovo-bramborové čtverečky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.