Recepty > omáčky > hessenská zelená omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 šalotky, hrst řeřichy, hrst čerstvého špenátu, 3 snítky kopru, 1 větvička brutnáku, sůl, 2 jarní cibulky, svazek kerblíku, svazek pažitky, pepř, cukr, šťovíkové listy, 1 kelímek zakysané smetany, hrst bazalky, petrželka, 3 vejce natvrdo, zálivka, 2 lžíce olivového oleje, 1 kelímek jogurtu, 1 lžíce jablečného octa
Jak připravit tento recept:
Oprané a osušené bylinky nasekáme společně s cibulí najemno. Z bazalky použijeme jen lístky. Výběr bylinek je v podstatě na vás, neměl by se však kombinovat kopr s bazalkou. Vše vložíme do mísy, vmícháme ocet, olej, zakysanou smetanu nebo jogurt, majonézu, případně cottage, sůl, pepř a cukr. Omáčku necháme asi hodinu odležet. Pro zjemnění můžeme použít ponorný mixér. Zelenou omáčku ozdobíme nahrubo posekanými natvrdo uvařenými vejci. Podáváme se šťouchanými brambory, případně s vařeným hovězím masem nebo rostbífem nebo s vařeným jarním chřestem.
Další recepty:
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Ryby nakládané na kyselo necháme na chladném místě 10 až 14 dnů.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Kuřecí kapsa se žampiony vaříme 5 minut.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Jarní hlávkový salát
Dozvíte se zde, jak se připravuje hessenská zelená omáčka a recept na přípravu.