Recepty

Recepty > polévky > hladká ančka

Hladká ančka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g hub, 300 g brambor, sůl, 200 ml mléka, 1 lžíce octa, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce kopru

Recept na přípravu:

Do hrnce dáme vařit osolenou vodu (asi 1,5 l). Mezitím očistíme houby a nakrájíme je na kousky. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít zmražené. Rovněž si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Houby i brambory vložíme do vařící vody a vaříme do změknutí (cca 10 minut). Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a pomalu vléváme do vařící polévky. Mícháme. Jakmile se mouka provaří, polévku odstavíme a vmícháme postupně zakysanou smetanu a ocet. Tento okamžik je pro výrobu polévky kritický, občas se stane, že se polévka srazí. Proto vmícháváme opravdu postupně. Kdo má rád kopr, může přidat ještě nasekaný kopr.

Další recepty:
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Dětská bramboračka bez hub do které přidáme nasekanou petrželku..
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Kotlíková polévka s najemno nasekanou petrželkou a pažitkou.
Polévka ančka do níž vmícháme vajíčka.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Boršč s červenou řepou a uzeným masem

Recepty
Motto

Hladká ančka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.