Recepty > polévky > hladká česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 stroužků česneku, 7 brambor, 1-2 kostky vývaru, lžička tymiánu, sklenička hustší smetany, olej
Recept na přípravu:
Česnek oloupeme, nasekáme na drobno a krátce osmažíme na oleji. V litru a čtvrt vody rozpustíme kostku vývaru, přidáme oloupané a nakrájené brambory a česnek. Když jsou bramobry měkké, vše rozmixujeme, přilijeme sklenici smetany, přidáme tymián a chvilku česnekovou polévku povaříme.
Další recepty:
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Silná česnečka recept
Hladká česnečka má své kouzlo.