Recepty > polévky > hladká polévka anča
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kmín, 1 vaječný žloutek, 3 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 500 g brambor, sůl, 1 litr mléka, ocet
Recept na přípravu:
V troše vody uvaříme silný vývar z nakrájené cibule a kmínu. Mléko svaříme a zahustíme moukou rozkvedlanou v malém množství vody, povaříme a přilijeme procezený vývar z cibule a kmínu. Okyselíme a osolíme podle chuti a nakonec přidáme žloutek rozkvedlaný v troše mléka. Při podávání vložíme na talíře zvlášť ve slupce uvařené brambory, které oloupeme, pokrájíme na čtvrtky, přidáme nadrobno nakrájená natvrdo vařená vejce a zalijeme polévkou.
Hladká Anča je tradiční krkonošská polévka.
Další recepty:
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Kyselo do kterého přidáme houbovo-vaječnou směs.
Ryby nakládané na kyselo necháme vychladnout.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Hladká polévka ančka
Ochutnejte recept hladká polévka anča.