Recepty > polévky > hladká polévka ančka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g brambor, 3 vejce, 2 cibule, 1 lžička mletého kmínu, 1 litr mléka, hladká mouka, sůl, ocet, cukr, hladkolistá petrželka
Recept na přípravu:
Brambory 20 minut vaříme ve slupce do změknutí a vejce uvaříme natvrdo. Oloupanou cibuli nakrájíme na menší kostičky, zalijeme malým množstvím vody, přidáme kmín a asi 15 minut povaříme. Poté rozmixujeme. V části mléka rozmícháme 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přivedeme těsně pod bod varu, přilijeme rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vaříme do zhoustnutí. Nakonec osolíme, okyselíme octem a dochutíme cukrem. Do každého talíře vložíme část brambor a vejce a zalijeme polévkou. Podáváme ozdobené nadrobno nasekanou petrželkou.
Další recepty:
Kyselo do kterého přidáme houbovo-vaječnou směs.
Ryby nakládané na kyselo necháme vychladnout.
Čínská pikantní polévka do které přidáváme solamyl pro zhousnutí.
Rybí polévka s rajčaty kterou podáváme se smaženou houskou.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Houbová polévka se smetanou na talíři ozdobíme zelenou petrželí.
Rybí karbanátky osmahneme dozlatova.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Staročeská vánoční polévka z ryb a hrachu.
Houbová kulajda dochucená solí, pepřem a octem.
Houbová polévka na kyselo kterou dochutíme.
Polévka ančka
Ochutnejte recept hladká polévka ančka.