Recepty > polévky > hlávková zelňačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
zelí, smetana, sůl, kmín, mouka
Recept na přípravu:
Hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme, dokud není zelí měkké. Pak si rozkvedláme hladkou mouku se smetanou a polévku zahustíme, popřípadě ještě dochutíme.
Další recepty:
Španělská česneková polévka do které přidáme kostičky z osmažené veky.
Pravý ukrajinský boršč nakonec krátce podusíme.
Pikantní zelňačka kterou dochutíme smetanou.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Rychlá sýrová polévka s rohlíkem.
Bramboračka na kyselo se zeleninou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Česneková omáčka ke steaku příloha.
Ruský boršč s mletým masem podáváme s polévkovým kořením.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Svíčková z králíka halali rozmixovaná.
Babiččina zelňačka
Hlávková zelňačka má své chuťové kouzlo.