Recepty

Recepty > polévky > hlívová česnečka

Hlívová česnečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

300g hlívy ústřičné, 1 lžička vepřového sádla nebo oleje, 3 větší brambory, 1 palička česneku, sůl, drcený kmín, majoránka, kostka masoxu

Recept na přípravu:

Do hrnce vložte na větší kousky nakrájenou hlívu, kterou poduste na rozpáleném sádle nebo oleji. Zalijte vývarem z masoxu a přidejte brambory oloupané a nakrájené na kostky. Nechte vařit doměkka. Posolte, opepřete, přidejte kmín a polovinu stroužků česneku nakrájených na plátky. Před podáváním polévky druhou část česneku prolisujte. Ozdobte zelenou natí. Podávejte s pečivem.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Boršč s klobásou přelijeme zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Tagliatelle s lososem a jikrami z něj.
Dršťkovka z ovesných vloček kterou posypeme nasekanou pažitkou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Pikantní česnečka s chlebem.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Hrachovka

Recepty
Motto

Hlívová česnečka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.